Knäck

Tid : 1,5 timmar
Antal : 100 stycken

Ingredienser :
2dl strösocker
2dl ljus sirap
2dl vispgrädde
1dl hackad mandel eller hasselnötter

Gör så här :
Blanda socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka upp, rör lite då och då.
Sänk värmen när det börjat koka, den ska fortsätta koka.

 Låt koka ca 20-45 minuter till smeten blivit seg.
 Tiden beror på hur vid kastrull du har. Ju vidare kastrull desto snabbare går det.

För att se när knäcken är klar gör man "kulprovet". Det innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om du lätt kan forma smeten till en kula. Då är det klart! Låt annars koka ytterligare och gör om samma sak.

 

När kulprovet har fått godkänt så rör man i den hackade mandeln eller nötterna.

 

Fördela smeten i små knäckformar.
Låt stelna.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0