Kanelbullar

Tid : ca 2timmar
Antal : ca 25stycken

Ingredienser :
Deg:
25g jäst för söta degar
75g smör eller margarin
2,5dl mjölk
1krm salt
ca 7dl vetemjöl
1tsk malen kardemumma
0,5dl strösocker
Fyllning:
50g smör eller margarin
0,5dl strösocker
1tsk kanel
Pensling och garnering:
1ägg
Pärlsocker

Gör så här :
Smula ner jästen i en degbunke.

Smält matfettet och tillsättmjölken och låt det bli fingervarmt, 37grader.

Rör ut jästen i lite av degvätskan och tilsätt sedan resten.

Tillsätt salt,socker och kardemumma, rör om.

Arbeta in allt vetemjöl i degen.
Använd gärna en elvisp med degkrokar.
Degen ska bli mjuk och smidig.

Låt jäsa 30minuter under en handduk.

Kavla ut till en rektangulär platta, ca 20x50cm.

Bred på smöret och ströa sedan på sockret och kanelen.

Rulla ihop.

Skär ca 1,5cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar eller på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt.

Låt jäsa 30minuter.

Vispa upp ägget med vanlig visp eller en gaffel och pensla på bullarna.
Strö över pärlsockret.

Grädda mitt i ugnen i 225grader i 8-10minuter eller i varmluftsugn 200grader i 10-12minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0